as eller sa

Detta bus var lite hastigt påkommet det var återigen kollegan SC som hamnade i skottgluggen. SC var inte riktigt kompis med tangentbordet utan körde med pekfingervalsen när han skulle skriva. Det gjorde att han hela tiden tittade på vilken bokstav det var på den tangent som han var på väg att trycka ner.

Jag kikat lite över hans axel en dag och såg att han använde A eller S i sitt lösenord.

Vid ett lämpligt tillfälle när SC var ute å sprang på labbet passade jag på att byta position på tangenterna A och S.

SC loggade inte in något mer den dagen eller snarare han kanske försökte men sa inget som kunde härledas till att han misslyckades med inloggningen.

Nästa dag när jag passerade hans kontor kom att tänka på mitt lilla bus som jag hade glömt över natten.

Såg att han satt med telefonen i örat. Hörde att han pratade med data avdelningen och argumenterade hårt om att han minsann hade skrivit in rätt lösenord. Han påpekade att han skrivit in det två gånger och han ville inte skriva in det en gång till för då skulle datorn låsa sig och hela situationen skulle bli så mycket krångligare.

Jag rundade honom och satte mig ner på besöks stolen. Tog lugnt och stilla, petade loss tangenterna ”S” och ”A” och satte tillbaka dessa på sin rätta plats. Viskade till honom att han kanske skulle försöka igen.

Något resignerad avslutade han telefonsamtalet så vänligt han kunde medans han kastade ond ögat på mig när jag försvann ur hans kontor.

pling!!