skrotdator

Detta råkade kollegan LT utför. Våran grupp var bland enda som hade laptops eftersom vi hade ett väldigt rörligt arbete där dator var en central del. Datorerna slets ganska rejält och det hände olyckor som Cola i tangentbordet och datorer tappades eller skärmar spräcktes för att man slog igen locket lite för hårt.

Detta bus gjordes då med en ganska ny dator som en annan kollega hade just spräckt skärmen. Vi tog den datorn och skruvade isär lite lagom så skärmen inte längre satt fast. Tangenter lossades så de låg lösa under locket, diskettstationen lossades, ja det fanns 3,5tums diskettstation, så var buset riggat.

In kommer LT lite smått stressad håller inte full koll. Busdatorn räcks fram till honom och precis innan har fått fullt grepp om den så släppte jag greppet samtidigt som jag vände mig om och tog ett steg därifrån för att prata med en annan kollega.

Brak säger det när busdatorn slår i backen och bitarna yr åt alla håll. LT bleknar, backar lite, stannar upp och säger förlåt.

Han såg så bedrövad ut så vi blev tvungna att tala om för honom att det hela var ett bus med en trasig dator redan innan han nästa fick den i sin hand.